Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Nők lapja: 10+1 kérdés DOLÁK-SALY RÓBERT

2015. 09. 09.

A cikk rövidített online változata

1. Ha újraélhetné élete egyetlen pillanatát, melyik lenne az?

A világegyetem korához képest az életem csak egy pillanat. Nem akarok telhetetlen lenni, megelégszem én ennek a pillanatnak a törtrészével is. Mondjuk, induljon a pillanattöredék húszéves koromtól újra, és persze a mai agyammal, a máig összegyűlt tapasztalatokkal a fejemben.

2. Mit csinál a legszívesebben olyankor, amikor nem kell csinálnia semmit?

Ezt az állapotot nem ismerem, de ha feltéve, és meg nem engedve, ez mégis előfordulna velem, arra is van tervem. Életvezetési tanácsokat adnék olyan embereknek, akik nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel, és azt javasolnám nekik, hogy adjanak életvezetési tanácsokat olyan embereknek, akik nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel, és javasolják nekik azt, hogy adjanak életvezetési tanácsokat olyan embereknek, akik nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel.

3. Mi az a tulajdonság, amit leginkább kedvel a nőkben?

Az erejüket. Mindig csodálattal néztem, amikor felkapták előlem a nagy bevásárlószatyrokat, és hazacipelték helyettem. Na jó, akkor kicsit komolyabban: a türelmüket, hogy ennyi marha férfit el tudnak viselni. És még komolyabban: azt hiszem, a nők talán sokkal jobban képesek figyelni ránk, férfiakra, mint amennyire mi őrájuk.

4. Mi az az emberi hiba, amit a legkönnyebben tolerál?

Tekintve, hogy legendás vagyok a toleranciámról, akár több nagy hibát is képes vagyok elnézni másoknak. Például, ha értelmes, jó szándékú és megbízható valaki. Igaz, ezek manapság főben járó bűnök, de ha valaki így született, hát, belátom, hogy nem tehet róla. Igyekszem elfogadni őt ezekkel együtt, sőt, a toleranciám olyan határtalan, hogy az ilyen ember még barátommá is válhat egy idő után.

5. Mi a legértékesebb tulajdona?

A feledékenységem. Nagyon nagy árat fizettem érte. De ennél is nagyobb összeget adnék érte, ha valaki elvinné tőlem.

6. Ha más hivatást kellene választania, mi lenne az?

Én nagyon szeretem, amit csinálok, de ha mindenképpen változtatnom kellene, akkor is csak olyan dolgokat választanék, amik közel állnak hozzám. A munkámon kívül talán a hajókat, és az olajat kedvelem legjobban. Azt hiszem, hajó- vagy olajmágnás lennék legszívesebben.

7. Melyik a kedvenc könyve és miért?

Van egy régi, vékony, szürke könyvem, ami megváltoztatta az életemet. Hiányzik a fedőlapja, a címét sem tudom, de segítségével régóta sokkal kiegyensúlyozottabban élek. Hatására a lelkem kisimult, sokkal kevesebbet bosszankodom, nyugodtan eszem, rendesen tudok dolgozni, szebbek a hétköznapjaim. Hasznos könyv: ott van az asztalom lába alatt.

8. Hová költözne el legszívesebben és miért?

A másik szobába, mert itt a macska nem hagy békén.

9. Hisz a halál utáni életben?

Nagyon hálátlan lennék, ha nem hinnék benne. Nem lenne szép tőlem, ha elfelejteném a születésem előtti időszakot, és közel 14 milliárd évnyi nemlét után, ennél az asztalnál kijelenteném, hogy nem hiszek a halál utáni életben.

10. Melyik a kedvenc idézete?

Az, hogy „Én vagyok a kedvenc állatom”. Igaz, tőlem származik, és egyben a most, szeptemberben megjelenő kutyákról, macskákról szóló verses kötetem címe, de talán elnézik nekem az olvasók, hogy e kérdésben ennyire magam felé hajlik az eszem.

+1 Ki játszaná önt az életéről szóló filmben?

Egy kutya. De vigyázni kéne, hogy ne legyen túl okos.

Pór Attila

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
Címkék: 2015 | Nők lapja
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja