Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

TAPS: VERSEK POPZENÉRE - GYERMEKEKNEK

1988. 11. 01.

A karácsonyt megelőző lemezkiadási hullámban jó néhány gyermeknek szóló lemez is helyet kap. Ezeknek az albumoknak egy része gügyögő hangot üt meg, úgy vélvén, hogy a kicsik lelkéhez ez állhat közel.

Annál nagyobb öröm, hogy ezúttal olyan nagylemezről adhatunk hírt, amelyik egyenrangú partnernek tekinti a zenehallgató gyerekeket. Peremartoni Krisztina és Dolák-Saly Róbert Nem ér a nevem, káposzta a fejem címmel jelentette meg az Lp-t, amelyen túlnyomórészt neves magyar költők versei szerepelnek. Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor, Zelk Zoltán, Nemes Nagy Ágnes műveit Dolák-Saly Róbert zenésítette meg.

A korszerű hangszerelésű, popzenei fordulatokkal ízesített muzsika alighanem megtalálja az utat az óvodások és kisiskolások szívéhez, hiszen az õ nyelvükön szól olyan zenei hangzással, amely - a slágerzene néven - születésüktől fogva körülveszi őket.

Az előzményekhez tartozik, hogy a két előadó 1987-ben a lemez anyagából összeállított gyermekműsorral Csodák és furcsaságok címmel szerepelt a Játékszínen és az ország más színpadain is.

-re-

Kapcsolódó anyagok

CikkekCikkarchívum
LemezekNem ér a nevem, káposzta a fejem
Címkék: 1988 | Nem ér a nevem | TAPS
Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja