Keresés
Hol vagyok: dolak.hu > Média > Cikkek > Cikkarchívum

Origo Chat

2006. 05. 15.

Az eredeti cikk megtekintése

Az [origo] Vendégszobájában kiderült, hogy Dolák-Saly Róbert abszurd humora az interneten keresztül ugyanúgy működik, mint a színpadon vagy a televízió képernyőjén. Ha érthetetlen kérdésekre adott érthetetlen válaszok közül bogarászná ki a lényeget, bátran olvasson tovább!

Váratlan macskának váratlan a szőre

Sziasztok! Én vagyok a L'art pour l'art Társulat! A Dolák-Saly Róbert vagyok jelen, de bárkire vonatkozóan válaszolok. A Bush elnököt is vállalom.

Mi az a L'art pour l'art? Csak én vagyok olyan hülye, hogy nem tudom? [Princess000]

A L'art pour l'art azt jelenti, hogy művészet a művészetért. A mi esetünkben az a része találó ennek a gondolatnak, hogy igyekszünk nem politizálni, nem aktuális közéleti dolgokról beszélni, csupán baromkodunk, persze ez a "csupán" azért nem szimpla baromkodás. Állítólag vannak benne mélyebb gondolatok is, de ezt rendszerint utólag vesszük észre.

Milyen művészi koncepciót követtek? Mi az ars poeticátok? [6X22]

Ars poeticánk: váratlan macskának váratlan a szőre. A művészi koncepciónk pedig az, hogy aki hallgat bennünket, az jól szórakozzon, és ne rosszul, hanem jól.

Gratulálok a műsorotokhoz! Ezt a sok leleményes poént ti találjátok ki? Mennyi idő alatt? [____H.I.S.S.____]

Igen, mi találjuk ki, 3 perc 45 másodperc alatt általában, de valamikor felmegy 4 percre is!

Mennyi poént vesztek át az életből, illetve mennyi a kitalált? [vadászok(ee)]

43 poént veszünk az életből, és 62 a kitalált.

Anyukám azt üzeni, hogy boldog születésnapot a társulatnak! [chingy94]

Mamádnak azt üzenjük, hogy a Társulat ezért a megjegyzésért egy másfél órás ajándékot nyújt át szeretettel: meghívjuk új estünkre. Időpont: május 26. Helyszín: Budapest, Bábszínház (Andrássy út). Írjon egy levelet a weboldalunkon található kontaktra: www.lart.est.hu. Másnak nem ér ezt kihasználni!

A Besenyő család élete honnan fogant? Minek kapcsán jutott eszetekbe? [Rolandó05]

Erre konkrét válaszom van. Szászi Mónival utaztam a Bakonyban, autóval. Azt mondja nekem Móni: Te, nem kéne azokból a figurákból, amik már megvannak, egy családot csinálni? Mondtam neki, hogy de, végül is csinálhatunk. Na, így született a Besenyő család. Komolyan!

Ki lesz adva valamikor a Vastyúk összes DVD-n? [Pasi32Pécs]

Nagy valószínűséggel kiadjuk a Vastyúkokat, és az összes Nooormális??? L'art pour l'art show-t is, szerintem még ebben az évben, sőt egy vadonatúj cédé felvétele is a terveink között szerepel. Lemezt kiadni ma már nem buli.

Terveztek a közeljövőben valamelyik csatornán rendszeres tv-műsort? [Arktos]

A kérdés jogos. Körülbelül 5 éve nem vagyunk képernyőn. Sok forgatókönyvet őrzünk a fiókunkban, szeretettel várjuk a televíziók ajánlatait, mi készen vagyunk rá.

Mi az oka, hogy egyre kevesebbet látni L'art pour l'art-műsorokat? Régebben sokat ment a tévében is. Én hiányolom. [shelbycobra]

Nemcsak L'art pour l'art műsorok nincsenek a tévében, hanem sok-sok olyan igényes dolog nincs, amit az emberek látni szeretnének. Ahogy már említettem, nem rajtunk múlik, háromféle tévésorozat lapul a fiókunkban. Mi mennénk szívesen, kivárjuk, amíg valamelyik tévétársaság rájön arra, hogy a társulatot nagyon sokan néznék.

Ha már a tévében nem igazán szerepeltek, új CD-t nem akartok készíteni? Voltak régen igazán jó zenék, például a Szerelmi vallomás vagy az Altató dal. [Ghoost]

Mint ahogy az előbb már említettem (néhány sorral feljebb), cédét is adunk ki ebben az évben. A televíziós és lemezes megjelenéseink nem azért ritkásak, mert nincs anyagunk, hanem (a tévét már leírtam) például lemezt kiadni ma már nem buli (másolás, letöltés stb.). De azért most egy jubileumi új anyagot ki fogunk adni.

Mikor lesz látható Besenyő átváltozik, azaz a bókember újra? [JÓPASI_BUDAPEST!]

Ezt a jelenetet a Pucér nők ruhában című esten játszotta Laár András kollégám. Valamikor játssza újra, ha ezt az estet ismét eljátsszuk, vagyis nem tudom, mikor.

Miért nem lesz a Madáretető-nek folytatása? [Zsonna30]

Ki mondta, hogy nem lesz? Egyébként én mondtam. Ha folytatása nem is lesz, de a következő könyvem, úgy tűnik, eléggé hasonlatos lesz hozzá. Sok képpel, rajzzal stb.

Szerinted minek köszönheted nagy sikeredet? Egyáltalán nehéz fennmaradni a szakmában? [istvan1987.06.10]

Szerintem azért vagyok sikeres, mert van egy ősz tincs a fülem mögött. Emiatt aztán nekem a szakmában nagyon könnyű jelen lenni, izgulok is, nehogy bebarnuljon!

Nem zavar, hogy rengeteg "amatőr" társulat, ill. csapat bőven inspirálódik belőletek, mind szóban, mind stílusban? [Varianti]

Dehogy zavar! Ebből látszik, hogy mennyire fantasztikusak vagyunk! Hehehehe!

Nehéz a csúcson maradni? [istvan1987.06.10]

Igen, mert hegyes a teteje, és állandóan kesztyűben kell kapaszkodni. Az unyikábonya azt jelenti, hogy konnektor-macska

Meg lehet élni csupán a baromkodásból? [Semjaza]

Amikor Dunaújvárosból eljöttem 17 évesen, azt mondta az osztályfőnököm, vigyázz, mert Budapest nagy város, el fogsz veszni, és jegyezd meg, hogy hülyéskedésből nem fogsz megélni! Ez több mint 30 éve volt, tehát szerinted?

Van olyan jelenet, amelyik a legkedvesebb számodra? Melyik lenne az? [SanyiBP29]

Igen, van. Az, amikor egy csóka bejön a fürdőszobába, és fogkefét kér. Viszont sajnos ezt a jelenetet még nem írtam meg, de nagyon tetszene, ha lenne ilyen jelenet. Komolyabbra fordítva a szót sok ilyen van, például az Osztályfőnöki óra című.

Annak idején miért mentetek szét a Gallával, ha nem indiszkrét? És mi a repülési sebessége egy töketlen fecskének? [Lóvé nincs má!]

Hogy miért mentünk szét, nem lényeges és nem aktuális már.

Galla Miklóssal tartjátok még a kapcsolatot? [TechnoLoopz]

Nem.

Lesz eredeti, klasszikus felállás még valaha? [Mózsi bá]

A klasszikus felállás: Szászi Móni, Pethő Zsolt, Laár András és jómagam. Ez a társulat a legkreatívabb, a fennállása óta. Ha azt kérdezed, hogy a régi tagok dolgoznak-e együtt, akkor a következőket elárulom: holnap lesz egy ünnepség a Török Pál utcában, a Piccolo Színház előtt, délben 12-kor, emléktábla-avatás, a társulat lovas szobrának leleplezése, ezen ott lesz Nagy Natália és Bálint Bea. Bea alapító tag volt.

Én Boborjántól kérdezném, hogy az unyikábonya mit is jelent? [Bentall]

Az unyikábonya azt jelenti, hogy konnektor-macska, és úgy kell ragozni, hogy unyikábonyi, unyikábonye, unyikábonya, ami azt jelenti, hogy konnektor-macskázok, konnektor-macskázol és konnektor-macskázik.

És Boborján még mindig nem szeret banánról álmodni? [Tiberius]

Nem, nem, nem! Utálom a banánról álmodni! Mer például volt olyan, hogy amikor a banánról álmodtam, akkor megcsúszott a fülem a párnán! Fújj, de idegesítő! Szemét banán!

Én az egész csapattól kérdezném, hogy milyen zenét szerettek a sajátotokon kívül? [johny frog]

Például Szászi Móni szereti Enyát, Laár Andris a Led Zeppelint, a Zsolttól majd megkérdezem, én meg szeretem a Stinget, de szerintem mindegyikünk szereti azokat a zenéket is, amiket a másikunk.

Hogyan lehet megetetni egy síró esernyőtartót úgy, hogy közben a barnamedvék ne radírozzák le a virágok szirmait? [pozska]

Ez jó kérdés! Megpróbálok válaszolni. Szerintem úgy, hogy a liftaknák olajozását nem szabad szakácsokra bízni, mert akkor az albán rendőrség elbizonytalanodik a tértivevényes küldemények vonatkozásában.

Besenyő Pista bácsi még mindig keményköpésű gyerek? [szalay21]

Szerintem olyannyira az, hogy erre a kérdésre közvetlenül most nem is válaszolna, fontosabb viszont az, hogy holnap szeretettel várunk mindenkit délben a Piccolo Színház előtt a L'art pour l'art-szoboravatáson. Továbbá május 26-án a Budapest Bábszínházban, a Hófehérke és a svéd törpe című estünkön, és szeptember 22-én a Művészetek Palotájának Hangversenytermében, ahol egy hatalmas jubileumi előadást tartunk meghívott vendégekkel, például Bródy János, Kokó, Nagy Natália stb. Szeretettel várunk benneteket! Sziasztok, csók mindenkinek!

Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja