Keresés

Madáretető

Dolák-Saly Róbert legújabb kötetét tartja kezében az Olvasó. A világszerte ismert Wurlitzer-díjas írónak halhatatlan remekművek egész sorát köszönheti az emberiség. Fényes karrierje az Egyesült Államokban megjelent, és pillanatok alatt a bestsellerlisták élére került Dandárkugli című regényével kezdődött, amelynek sikerét hamarosan túlszárnyalta a Koreában kiadott Csendes tepertők hattyúnásza.

tovább >>

Galéria
Madáretető könyvbemutató

Budapest, Könyvpalota
2002. október 16., 17:00

tovább >>

Cikkajánló

Flaszter: Dolák-Saly Róbert - Madáretető

2002. 12. 21.

Dolák-Saly Róbertet a L'art pour l'art Társulat Pandacsöki Boborjánjaként ismerhette meg a nagyközönség...

Könyvhét: Dolák-Saly Róbert - Madáretető

2002. 12. 12.

A legtöbb hivatásos nevettető a magánéletben szomorú, keserű ember. Hogyne lenne az, hiszen többnyire az élet fonákságairól szólnak tréfáik, humoreszkjeik, mondásaik, írásaik. Fertőzöttek a hétköznapok gyötrelmeitől. Ilyennek hat a hazai abszurd humor egyik reprezentánsa, Dolák-Saly Róbert az interjúkészítéskor, ám a L’art pour l’art Társulatról – ahol együttesen törik át a mozdulatlan arcizmok tűzfalát – az hírlik, hogy maguk között az infantilizmusig lemenően vidámkodnak. Kicsit indignálódva tiltakozik, abszurd humorukról egyeseknek az angol jelző jut eszébe, és nem Karinthy, Örkény, Alfonzó vagy Romhányi mint szellemi előd.

PestiEst: Madarat tolláról....

2002. 10. 17.

A világszerte ismert, Wurlitzer-díjas író újabb halhatatlan remekműve, a Koreában kiadott Csendes tepertők hattyúnásza című regénye után most bizonnyal újra lázba hozza a világ kritikusait és művelt közönségét. A mostani opuss címe, a szerző elmondása szerint, akkor jutott eszébe, amikor madarat etetett…

Színes RTV: Dolák-Saly Róbert: Madáretető

2002. 10. 21.

A legújabb kori magyar abszurd humor kiválósága, a szórakoztatás polihisztora, Dolák-Saly Róbert zenész, dalszerző, tanár, színész, parodista, nyelvész (remélem, sokoldalúságának egyetlen "oldalát" sem hagytam ki) ezúttal a nagy előd és példakép, Karinthy Frigyes nyomdokain haladva íróként lép színre...

Dolák-Dalok
Hencegés

(A dal a Madáretető című könyv megjelenése alkalmából íródott. A szerző nemtörődömsége folytán néhány tévécsatornán egy slamposabb szövegű dalt adott elő, amelyben a vagyok a „vagyok”-ra rímelt. Természetesen ezt azóta javította. A „még” szócska a végleges változatban rímként kétszer is szerepel, de ezt a dal komolytalansága miatt a szerző megengedte magának. A dal a Rádiókabaréban került felvételre.)

tovább >>

Powered by Gothic
© 2009 Deepskeye Systems -

Dolák-Saly Róbert honlapja